Pedikura

Čedalje več ljudi ima pri današnjem načinu življenja težave z nogami in stopali. Tako Vam v Estetskemu centru Breza nudimo klasično in zahtevnejšo pedikuro.

Klasična pedikura

V klasično pedikuro je vključeno namakanje nog v sproščujoči kopeli, odstranjevanje trde oziroma odmrle kože ročno in s pomočjo aparata, ter striženje in oblikovanje nohtov.Pribor in vsi inštrumenti morajo biti sterilni ter skalpeli za enkratno uporabo. Po želji Vam nohte tudi nalakiramo.

Zahtevnejša pedikura

V zahtevnejšo pedikuro je vključeno namakanje nog v sproščujoči kopeli, odstranjevanje trde oziroma odmrle kože ročno in s pomočjo aparata, ter striženje in oblikovanje nohtov.Po potrebi zdravimo tudi vraščene nohte ter odstranjujemo kurja očesa in otiščance.Pribor in vsi inštrumenti morajo biti sterilni ter skalpeli za enkratno uporabo. Na koncu pedikure Vam po želji tudi nohte nalakiramo.

Kraljeva pedikura

V kraljevo pedikuro je vključeno namakanje nog v sproščujoči kopeli, piling stopal, odstranjevanje trde oziroma odmrle kože ročno in s pomočjo aparata, ter striženje in oblikovanje nohtov. Nohte po vaši želji tudi nalekiramo. Sledi izredna sprostitev ob masaži stopal – slednja sprošča celotno telo in odpravlja stres.

 

Najpogostejše težave, zaradi katerih stranke obiščejo pedikerja:

Vraščeni nohti

Z vraščenimi nohti, ki povzročajo bolečine, vnetje obnohtne kože in neprijeten videz, se soočajo številni. Prav poletni čas pa je najbolj primeren, da se znebite te nadloge, saj se lahko prst v odprtih obuvalih dobro zdravi. Zlasti ranljivi so nohti palcev na nogah. Vraščene nohte povzročajo nepravilno striženje nohtov, pretesna obuvala in uživanje nekaterih zdravil (retinoidov). Stranski del nohta se zaviha navzdol, v stransko kožno gubo. Pri tem povzroča bolečino, pogosto pride do okužbe z mikroorganizmi, temu pa sledita vnetje in otekanje. Takšno stanje običajno zdravimo kirurško. Priporočamo ukrepe, s katerimi preprečimo nastajanje takšnega stanja - primerna obuvala, striženje nohtov naravnost, opiranje stranskih delov nohtov z vatiranimi svaljki.

Otiščanci- kurja očesa

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. So trnu podoben tujek iz poroženelih celic, ki imajo sposobnost prodiranja v spodnje plasti kože, ki so prepredene z živci. Če pride do pritiska na kurje oko, sprožijo te “korenine” pogosto močne bolečine. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.

Zatrdela koža in razpoke na petah

Trda koža na nogah je skupek odmrlih in poroženelih celic, ki se nahajajo na povrhnjici. Na stopalih je ta plast toliko močnejša, saj gre za najbolj utrjen predel kože, ki je stalno izpostavljen različnim pritiskom telesa. svetloba. Odmrle celice se najpogosteje nalagajo na peti, pri starejših tudi na palcih na nogah in pod blazinicami ostalih prstov. Zaradi prevelikega nalaganja roževine se radi pojavijo otiščanci.